L’alimentation dans l’Antiquité, de Rome à la Mésopotamie et à la Chine - Festival des langues classiques
Hôtel de ville de Versailles

Versailles, the sun of Yvelines

Food in Antiquity, from Rome to Mesopotamia and China – Festival des langues classiques

78000 Versailles

  • Conference

Share on:

Three Collège de France professors take a look at the question of food in ancient times.

Cuisine, diets and forbidden foods, the ritual dimension of food, issues of agriculture, animal husbandry and resource management, food circulation.

Speakers: Dominique Charpin, Vinciane Pirenne-Delforge and John Scheid. Moderated by Olivier Pascal Moussellard.

Informations

How to get there?

Versailles, the sun of Yvelines

Auditorium de l'Université Ouverte de Versailles

6, impasse des Gendarmes

78000 Versailles

By car: parking de l'Europe or parking de Sceaux By RER: line C towards Versailles château Rive Gauche, stop at Versailles château Rive Gauche By bus: line 171: Hôtel de Ville stop line 6123: Hôtel de Ville stop line 6201: Préfecture stop line 6202 : Préfecture stop line 6203 : Préfecture stop line 6204: Préfecture stop line 6210 : Préfecture stop

  • Town location
New windowSee itinerary

The map